De filosofie van onze ijssalon

Onze filosofie is GEK; Gemeenschap, Eigenheid en Kwaliteit

In alles wat wij doen proberen wij rekening te houden met wat ons omringt, de Gemeenschap. Dus de natuur, onze leveranciers, onze medewerkers en onze klanten. Wij zijn te klein om de wereld te veranderen, maar kunnen wel proberen ons steentje bij te dragen.

Zo proberen wij zo energiezuinig mogelijk te werken en is de energie die wij gebruiken groen of van onze eigen zonnepanelen. Om aan de strenge hygiëne-eisen te voldoen, moeten wij veelvuldig en goed schoonmaken, de reinigingsmiddelen die wij daarvoor gebruiken zijn ecologisch verantwoord.  Wij proberen een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten.

E voor EIGENHEID

Wij zijn zoals je ons ziet. De ijssalon is méér dan een baan, het is een manier van leven waarvoor wij ruim 28 jaar geleden gekozen hebben. En nog steeds zijn wij er tot in de grond van ons hart van overtuigd dat ons ijs het leukste product ter wereld is. Onze klanten zijn onze jury; iedere dag beoordelen zij ons en onze manier van werken en dat geeft ons de kracht en inzet om steeds beter te presteren. We hebben vele soorten ijs, want iedereen is anders en smaken verschillen, maar iedereen verdient een lievelingsijsje. Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet of waar je van houdt….voor ons ben je speciaal!

K voor kwaliteit

Om lekker ijs te maken, moet je lekkere producten gebruiken. Te beginnen bij de melk, die is natuurlijk biologisch. Dat is fijn voor de koeien, beter voor de natuur en lekkerder voor ons. Onze hazelnoten kopen wij rechtstreeks in Piemonte bij Emanuele, de pistachenoten bij Ermenegildo in Bronte en de aardbeien bij Izaak in Zeist. Natuurlijk zijn deze producten de lekkerste in hun soort, maar in deze mensen herkennen wij onze passie voor hun product, de hang naar kwaliteit en het respect voor het milieu. Geen concessies! Wat we ook inkopen, we zoek naar mensen die er precies zo over denken als wij.

Roberto

Ijsgek in hart en nieren, altijd op zoek naar zijn eigen grenzen en die van het ambachtelijk ijs. winnaar van de gouden ijsspatel, zilver in 2015 en goud in 2019 bij de coppa d’oro maar bovenal fan zijn zijn ijsgekken.

Carlina

Ijs stroomt door haar bloed en zit in haar genen. kleindochter van guido de lorenzo die in 1928 het fenomeen ijssalon naar nederland bracht. gecertificeerd ijsspecialist en schrijver van twee ijsboeken, maar bovenal voorproever van roberto’s ijs.

TWEE IJSBOEKEN

Twee heel verschillende boeken om thuis zelf ijs te maken. De recepten zijn geschikt om met, maar ook zonder thuis ijsmachine je ijs te maken. Geef je het cadeau? Laat ons dan weten aan wie je het geeft, zodat wij er een persoonlijk berichtje voor de ontvanger in zetten.

Coordinates of this location not found
openings tijden

elke dag van 12.00 tot 22.00
Telefoon: 030 273 31 14 - Mail: ijs@lekkerijs.nl