Nieuws

8 maart #TheGoodGelato

Nieuws | Carlina | 27 februari 2019

8 maart 2019 is de eerste dag van dit ijsseizoen.
Net als voorgaande jaren doneren wij de omzet van onze eerste ijsdag aan medisch onderzoek. Gelukkig krijgen we van alle kanten hulp. Toppers van buiten de ijswereld en ex-ijstoppers komen een uurtje scheppen, ijsgekken kopen extra grote bakken en heel veel mensen doneren. Zo hebben we dit jaar € 3.159,50 aan het Oogfonds kunnen overmaken.
Zij financieren er onderzoek naar maculadegeneratie mee.

Grazie mille!

Ex-ijstoppers Amber, Yasja, Hanna, Mijke, Wouter, Noraly, Karlijn, Eva, Charlotte, Dorien en Marieke.

En natuurlijk Ronald Giphart, Jerry Goossens, Jan van Zanen, Aleid Wolfsen, Joris Linsen, Tom Staal, Edith Mulder, Bagiyo van der Leemputte, Raoul Witteman, Andrea Perugini, John Noy en Toni Peroni.

Lees meer op TheGoodGelato ...

Lees meer >

Ontbijten met ijs maakt slimmer

Nieuws | Carlina | 25 maart 2019

Als je denkt dat je door je dag te beginnen met een kop koffie, een vliegende start maakt kun je wel een bedrogen uitkomen. Het schijnt dat je je dag beter met een ijsje kunt beginnen. Of dat is tenminste wat de japanner Yoshihiko Koga van het Kyorin University Hospital beweert.

Volgens hem helpen een paar bolletjes vers ijs je hersenactiviteit beter op gang. Hij baseert zijn uitspraak op een door hem gehouden onderzoek. Hierbij liet hij 3 groepen proefpersonen die nét opgestaan waren, verschillende proeven doen. De groep die met ijs ontbeten had, scoorde bij alle tests aanmerkelijk beter. Terwijl ze rustiger overkwamen.

Al met al dus nog niet zo gek dat ze op Sicilië al jaren met broodjes ijs ontbijten.
Lees het hele artikel . The Telegraph . ...

Lees meer >

Roberto Gelato wint kampioenschappen ijs maken

Nieuws | Carlina | 5 december 2018

Iedere winter strijden ijsbereiders van over de hele wereld in Italië om de Coppa d'Oro, de wereldbeker in 'ijsland'. Deze gouden beker winnen was voor ons een droom...die gisteren uitkwam.

Uit de bijna 100 inzendingen koos een deskundige jury aan het begin van de week de zes lekkerste vanille-ijsjes. Gisteren streden deze zes finalisten voor een deskundige jury, die vakmanschap en ambacht beoordeelden. Tenslotte proefde een derde jury nogmaals de zes ijsjes. Wat was nou écht de allerlekkerste vanille.

Alle punten bij elkaar bepaalden de winnaar; de ijsbereider die het lekkerste vanille-ijs maakte en een boegbeeld voor de ijs-wereld is.

Zo trots en blij zijn wij met deze beker dat we er stil van zijn. “Toen ik vanmorgen wakker werd, was het nog niet tot mij doorgedrongen dat ik deze prestigieuze prijs had gewonnen, het is echt een droom die uitkomt. Ik draag hem graag op aan de persoon die altijd aan mijn zijde heeft gestaan en als een vader voor mij is. De man die mij dit vak heeft leren liefhebben en met zijn passie heeft aangestoken; Italo De Lorenzo. En natuurlijk Carlina, zijn dochter, die de motor van onze ijssalon is.” ...

Lees meer >

Mai Prima; nooit eerder

Mai Prima | Carlina | 5 september 2018

Iedere week maakt Roberto een smaak die hij nooit eerder maakte, dat is ook de letterlijke vertaling van 'Mai Prima'. Soms is dat een ingewikkelde combinatie van ongewone ingrediënten, andere keren is het iets heel simpels.

Hierdoor hebben wij in de afgelopen 15,5 jaar dat Roberto Gelato bestaat al talloze nieuwe smaken gemaakt. Er bestaat helaas geen lijst van, maar door een snelle rekensom kunnen we concluderen dat dat er bijna 500 zijn.

Een 'Mai Prima' is net een komeet, hij is er even, maar als hij weg is komt hij nooit meer terug. De smaak die vandaag in de vitrine staat, staat er wat langer dan een week...er waren zoveel smeekbedes van klanten én achter de schermen dat we een kleine uitzondering maken.
...

Lees meer >

7 oktober 2018 laatste dag ijsseizoen

Nieuws | Carlina | 30 september 2018

Het einde van ons ijsseizoen is al weer bijna in zicht. Dit jaar is zondag 7 oktober de laatste dag van het seizoen. Natuurlijk doen wij ons best jullie deze week nog even gedag te zeggen en vooral te bedanken voor een gezellig jaar.

We hebben van jullie genoten, grazie! ...

Lees meer >

Mayonaise-sorbet

Ingredienten | Carlina | 4 augustus 2018

Van alles wat eetbaar is kun je ijs maken, van alles wat lekker is kun je lekker ijs maken. Als je dus lekkere truffelmayonaise neemt kun je er een heerlijk sorbetijsje van maken. En waar is mayonaise lekkerder op dan op je frietjes....hoe Nederlands.

Met dit zomerse weer snack ik het liefst met een portie frietjes in een grote zwarte ijshoorn en een beetje mayonaise sorbet. mmmmmm heerlijk


Lees meer!
...

Lees meer >

Pagina  1   2   4   5   6   7   8   9   10   >     

© 2021 Indaco Web Solutions - Privacy Policy -