Replica Rolex Watches Replica swiss Watches

Nieuws

5 maart 2021 is de eerste dag

Ingredienten | Carlina | 27 februari 2021

Op vrijdag 5 maart 2021 openen wij voor de eerste keer dit jaar de deuren. Dit jaar is ons 20e ijsseizoen. We hadden dat graag met jullie allemaal willen vieren, vooralsnog gaan we dat heel voorzichtig vieren met heel lekker ijs en veel maatregelen.Ook dit jaar vraagt vast nog veel van onze flexibiliteit. We beginnen bijvoorbeeld met een avondklok, waardoor we eerder dicht gaan dan normaal. Zolang het kan, gaan wij iedere dag om 12.00 uur open.We geven jullie allemaal graag de ruimte en vragen jullie dat ook elkaar te geven. Daardoor lijken de rijen misschien ietsje langer. Sta je liever niet in de rij? Bestel dan op vooraf op WWW.IJSGEK.NL je kunt het dan zonder wachten ophalen.


...

Lees meer >

The Good Gelato, 28 februari 2020

Ingredienten | Carlina | 25 september 2019

The Good Gelato. Goed ijs dat lekker is, maar ook goed voor anderen. In dit geval doordat het bijdraagt aan medisch onderzoek. De eerste dag van ons ijsseizoen is normaal gesproken een van de drukste dagen van het jaar. Veel mensen zijn na een ijsloze winter namelijk wel weer toe aan een ijsje. En om toch wat extra mensen over de streep te trekken, komen ex-ijstoppers en mensen die hun sporen búiten de ijswereld verdiend hebben, een uurtje scheppen. In 2018 trapten we af met een donatie van bijna € 3000 aan het onderzoek naar een medicijn tegen longfibrose. Het jaar erop waren ijsfans nog guller en konden we bijna € 4000 doneren aan het oogfonds die er onderzoek naar .maculadegeneratie mee financierde. Het komend jaar gaan we op 28 februari proberen het onderzoeksfonds van het Antonius ziekenhuis een klein steuntje in de rug te geven. Leuk als je die dag een ijsje komt halen, nog leuker als .onderzoeksfonds steunt.


...

Lees meer >

Wintervoorraad

Ingredienten | Carlina | 8 september 2019

6 oktober is de laatste dag van dit mooie ijsseizoen. De dag erna begint (bijna) onze winterslaap.

Gelukkig is ijs maanden lang houdbaar en kun je met een beetje wintervoorraad best wel ver komen. Als je een sterke wilt hebt tenminste.

Wil je een wintervoorraadje bestellen? Het eenvoudigst is het als je ons een e-mailtje stuurt naar info(at)lekkerijs.nl maar bellen of langskomen kan ook altijd. Als je je bestelling op komt halen, hoef je niet in de rij te staan, we helpen je dan tussendoor.

IJs bewaren kan heel goed, als je een sterke wil hebt tenminste. Wel blijft ijs het lekkerst als je je aan de volgende drie tips houdt;

1. Laat ijs nooit smelten en probeer temperatuurschommelingen over het algemeen te vermijden.
2. Gebruik een droge schep. Waterdruppeltjes aan de schep vormen ijskristallen.
3. Zet het ijs altijd afgedekt in de diepvries. ...

Lees meer >

Coppa d'Oro 2019/2020

Nieuws | Carlina | 4 december 2019

'IJsland' heeft er drie kampioenen bij.

Ieder jaar worden tijdens de oudste ijsbeurs in Longarone, de MIG, de wereldkampioenschappen ijs maken gehouden. Dit jaar was hazelnoot de wedstrijdsmaak.

De beste ijsbereiders van over de hele wereld leverden op de eerste dag hun inzending in. Een vakkundige jury heeft alle monsters geproefd en de 20 beste en lekkerste hazelnoot-ijsjes uitgekozen. Deze halve finalisten moesten op dinsdag nog een keer hun eigen ijsje maken. De ambachtslieden werden door collega's van de organisatie beoordeeld. Dit keer werd vooral naar hun vakmanschap gekeken, maar weer werd hun ijs geproefd en beoordeeld.

Aan het eind van deze zenuwslopende dag werden 5 finalisten bekend gemaakt, die op woensdag nógmaals een ijsje moesten maken. Op woensdag moesten zij vragen over de door hun gekozen ingrediënten en werkwijze beantwoorde aan de allerstrengste jury en tenslotte werd hún hazelnoot-ijs blind geproefd.

Aan het eind van de dag werden alle punten opgeteld van de drie verschillende jury's en onze kampioenen bekend gemaakt.

Goud was voor Barbara Bettera, van il Gelato di Barbara. In 50 jaar Coppa d'Oro is zij de tweede vrouw die deze felbegeerde beker wint.
Zilver was voor Giuseppe Zerbato, van il Gelataio di Valdagno. Hij won eerder goud en sleepte tijdens andere wedstrijden dit jaar ook bekers in de wacht.
Brons was voor Curzio Baragio van Gelateria Prossima Fermata. Een held op zijn vakgebied!


...

Lees meer >

Bouillon Magazine

Ingredienten | Carlina | 30 juni 2019

Waar groeien de lekkerste pistachenoten? Hoe win je de wereldkampioenschappen ijs-maken met een smaak als vanille? Hoe is het om als kind boven een ijssalon te wonen?

Everything you always wanted to know about food. Je kunt het nu vragen. En misschien schrijf ik je antwoord dan wel in een stukje in Bouillon Magazine. De nieuwe editie, vol culinair leesvoer ligt weer in de winkel.

Zie ook https://www.bouillonmagazineshop.nl/ of koop een los exemplaar bij ons in de winkel. ...

Lees meer >

28 februari 2020, de eerste ijsdag van dit ijsseizoen

Nieuws | Carlina | 10 februari 2020

Vrijdag 28 februari is de eerste dag van dit ijsseizoen. Vanaf die dag zijn wij er weer iedere dag van 12.00 tot 22.00 uur. Om dit op passende wijze te vieren, komen er 7 Italiaanse ijsmeesters hun favoriete ijs maken. Er zullen die dag dus in totaal 8 kampioenen ijs draaien, Roberto won immers in 2019 de Coppa d'Oro. Wie komen er? Barbara Bettera goud bij de Coppa d'Oro 2020 Curzio Baraggi, brons bij de Coppa d'Oro 2020 Giuseppe Zerbato, zilver bij de Coppa d'Oro 2020 en 2002, goud 2017 Giovanna Musumeci, koningin van de granita, Goud bij Premio Caviezel 2017 Roberto Galligani, brons bij de Coppa d'Oro 2015, goud bij de Coppa d'Oro 2016 Andrea Cabbano, voorzitter grootste vereniging ambachtelijke ijsbereiders in Italië Francesco Dioletta, beste ijssalon Italië 2014 il Gastronauta


...

Lees meer >

Pagina  1   3   4   5   6   7   8   9   10   >     

© 2022 Indaco Web Solutions - Privacy Policy -