Nieuws

Bouillon Magazine

Ingredienten | Carlina | 30 juni 2019

Waar groeien de lekkerste pistachenoten? Hoe win je de wereldkampioenschappen ijs-maken met een smaak als vanille? Hoe is het om als kind boven een ijssalon te wonen?

Everything you always wanted to know about food. Je kunt het nu vragen. En misschien schrijf ik je antwoord dan wel in een stukje in Bouillon Magazine. De nieuwe editie, vol culinair leesvoer ligt weer in de winkel.

Zie ook https://www.bouillonmagazineshop.nl/ of koop een los exemplaar bij ons in de winkel. ...

Lees meer >

28 februari 2020, de eerste ijsdag van dit ijsseizoen

Nieuws | Carlina | 10 februari 2020

Vrijdag 28 februari is de eerste dag van dit ijsseizoen. Vanaf die dag zijn wij er weer iedere dag van 12.00 tot 22.00 uur. Om dit op passende wijze te vieren, komen er 7 Italiaanse ijsmeesters hun favoriete ijs maken. Er zullen die dag dus in totaal 8 kampioenen ijs draaien, Roberto won immers in 2019 de Coppa d'Oro. Wie komen er? Barbara Bettera goud bij de Coppa d'Oro 2020 Curzio Baraggi, brons bij de Coppa d'Oro 2020 Giuseppe Zerbato, zilver bij de Coppa d'Oro 2020 en 2002, goud 2017 Giovanna Musumeci, koningin van de granita, Goud bij Premio Caviezel 2017 Roberto Galligani, brons bij de Coppa d'Oro 2015, goud bij de Coppa d'Oro 2016 Andrea Cabbano, voorzitter grootste vereniging ambachtelijke ijsbereiders in Italië Francesco Dioletta, beste ijssalon Italië 2014 il Gastronauta


...

Lees meer >

Astronauten-ijs

Nieuws | Carlina | 15 mei 2019

In 1969 maakte de eerste mens een succesvolle maanlanding. Ik kan me voorstellen dat de reis voor Neil erg zwaar was.

Niet in de laatste plaats om de voeding.

Gelukkig staan de ontwikkelingen niet stil. In de serie astronautenvoeding, is nu ook ijs verkrijgbaar. Dit ijs is gevriesdroogd en luchtdicht verpakt. Zodra je in je mond doet, smaakt het weer als ijs. Behalve de temperatuur dan.

Op de foto onze Nina met een verpakking van dit astronauten-ijs. ...

Lees meer >

8 maart #TheGoodGelato

Nieuws | Carlina | 27 februari 2019

8 maart 2019 is de eerste dag van dit ijsseizoen.
Net als voorgaande jaren doneren wij de omzet van onze eerste ijsdag aan medisch onderzoek. Gelukkig krijgen we van alle kanten hulp. Toppers van buiten de ijswereld en ex-ijstoppers komen een uurtje scheppen, ijsgekken kopen extra grote bakken en heel veel mensen doneren. Zo hebben we dit jaar Ä 3.159,50 aan het Oogfonds kunnen overmaken.
Zij financieren er onderzoek naar maculadegeneratie mee.

Grazie mille!

Ex-ijstoppers Amber, Yasja, Hanna, Mijke, Wouter, Noraly, Karlijn, Eva, Charlotte, Dorien en Marieke.

En natuurlijk Ronald Giphart, Jerry Goossens, Jan van Zanen, Aleid Wolfsen, Joris Linsen, Tom Staal, Edith Mulder, Bagiyo van der Leemputte, Raoul Witteman, Andrea Perugini, John Noy en Toni Peroni.

Lees meer op TheGoodGelato ...

Lees meer >

Ontbijten met ijs maakt slimmer

Nieuws | Carlina | 25 maart 2019

Als je denkt dat je door je dag te beginnen met een kop koffie, een vliegende start maakt kun je wel een bedrogen uitkomen. Het schijnt dat je je dag beter met een ijsje kunt beginnen. Of dat is tenminste wat de japanner Yoshihiko Koga van het Kyorin University Hospital beweert.

Volgens hem helpen een paar bolletjes vers ijs je hersenactiviteit beter op gang. Hij baseert zijn uitspraak op een door hem gehouden onderzoek. Hierbij liet hij 3 groepen proefpersonen die nťt opgestaan waren, verschillende proeven doen. De groep die met ijs ontbeten had, scoorde bij alle tests aanmerkelijk beter. Terwijl ze rustiger overkwamen.

Al met al dus nog niet zo gek dat ze op SiciliŽ al jaren met broodjes ijs ontbijten.
Lees het hele artikel . The Telegraph . ...

Lees meer >

Mai Prima; nooit eerder

Mai Prima | Carlina | 5 september 2018

Iedere week maakt Roberto een smaak die hij nooit eerder maakte, dat is ook de letterlijke vertaling van 'Mai Prima'. Soms is dat een ingewikkelde combinatie van ongewone ingrediŽnten, andere keren is het iets heel simpels.

Hierdoor hebben wij in de afgelopen 15,5 jaar dat Roberto Gelato bestaat al talloze nieuwe smaken gemaakt. Er bestaat helaas geen lijst van, maar door een snelle rekensom kunnen we concluderen dat dat er bijna 500 zijn.

Een 'Mai Prima' is net een komeet, hij is er even, maar als hij weg is komt hij nooit meer terug. De smaak die vandaag in de vitrine staat, staat er wat langer dan een week...er waren zoveel smeekbedes van klanten ťn achter de schermen dat we een kleine uitzondering maken.
...

Lees meer >

Pagina  1   3   4   5   6   7   8   9   10   >     

© 2021 Indaco Web Solutions - Privacy Policy -