Ingredienten | Carlina | 2 maart 2022
Komende vrijdag 4 maart is de eerste ijsdag van dit ijsseizoen.
Het is voor ons altijd weer even wennen, de kassa's moeten aangesloten worden en gecontroleerd, de muziek getest, maar het allerbelangrijkste zijn de ijsmachines. Doen die het nog? Achter de schermen is zijn wij alles aan het nalopen.
Vandaag kwam de Telegraaf een foto maken van Roberto terwijl hij ijs draaide. Roberto kan het nog en de machine werkt gelukkig ook.
Foto gemaakt door Eric Roeske van de Telegraaf.
Ingredienten | Carlina | 13 augustus 2021
Een paar maanden geleden kwamen de brouwers van Brothers in Law uit Cothen naar ons met een uitdaging. Zij wilden bier maken dat naar ijs smaakte.
'Ieder jaar lanceren wij een limited edition en deze zomer willen wij dat samen met jou doen.'
En omdat wij klaar staan om dromen te verwezenlijken, zoals bijvoorbeeld tranenijs of frikadel ijs, waren wij natuurlijk direct enthousiast.
Na veel proeven, proberen en het samenbundelen van onze krachten en kennis is het gelukt een IPA te maken die de romige smaak van ijs heeft, met tonen van passievrucht en guave. Drie weken geleden begon het brouwen en gisteren hebben ze bij de brouwers in Cothen 5448 flessen gebotteld.
In de winkel maken we deze week ijs van het bier dat naar ijs smaakt.
Dank voor de mooie uitdaging Brothers in Law!
Ingredienten | Carlina | 12 juni 2021
In 1928 kwam nonno Guido, Carlina's grootvader, naar Nederland om er ijs te maken.
In 2011 sloot de ijssalon op de Voorstraat voorgoed haar deuren. Guido was in 1993 overleden.
In juli dit jaar werd de oudste ijssalon van Nederland opnieuw geopend. Nu in het Nederlands Openlucht Museum. Een echte eer en emotie.
Meer lezen?
Nieuws | Carlina | 20 mei 2021
Natuurlijk vinden wij dat iedereen het verdient een ijsje te kunnen eten, weer of geen weer.
Maar in ons eigen ijs zitten ingrediënten waar honden niet zo goed tegen kunnen. Speciaal voor hen maakten wij ontwikkelden wij een ijsje dat geschikt is voor onze trouwe viervoeters, zonder lactose, suikers en met extra vezels.
Nieuws | Carlina | 5 januari 2021
Sommige mensen hebben eten hun ijsje het liefst met een lepeltje. Vroeger gebruikten wij plastic lepeltjes, gelukkig doen we dat sinds 2019 niet meer.
Na heel lang zoeken vonden we precies de lepeltjes die bij ons pasten;
Zonder een rare bijsmaak als je je ijsje eet.
Vrij van plastics
Gemaakt van PLA (polymelkzuur) en ze kunnen na gebruik dus gewoon bij het GFT afval.
Door het productieproces is de voetafdruk van deze lepeltjes de hélft kleiner dan andere lepeltjes. Ze zijn wel veel duurder en laten nog steeds sporen achter. Het is dus fijn als je er zuinig mee bent. Oh en na afloop gooi je hem dus gewoon bij het compost en niet in het park of op de grond.
Ingredienten | Carlina | 15 februari 2021
We hebben altijd smaken die helemaal zonder dierlijke producten en melkvrij gemaakt worden. Meestal zijn dat vruchtensmaken of pure chocolade. In 2019 vulden wij voor het eerst een vitrine met alléén vegan ijs. En dan niet alleen de usual suspects, ook smaken die normaal met heel veel lekker room of andere dierlijke producten gemaakt worden.
Dat gaan we dit jaar weer doen, hou onze social media in de gaten.
De smaken van 2019;
- Walnoot met vijgen
-Gianduja met kokos en frambozen
-Koffiesorbet
-Vanille met frambozensaus