Nieuws

Roberto Gelato wint kampioenschappen ijs maken

Nieuws | Carlina | 5 december 2018

Iedere winter strijden ijsbereiders van over de hele wereld in Italië om de Coppa d'Oro, de wereldbeker in 'ijsland'. Deze gouden beker ...

Lees meer >

The Good Gelato, een goede traditie

Ingredienten | Carlina | 25 september 2019

The Good Gelato. Goed ijs dat lekker is, maar ook goed voor anderen. In dit geval doordat het bijdraagt aan medisch onderzoek. De eerste dag van ons ijsseizoen is normaal gesproken een van de drukste dagen van het jaar. Veel mensen zijn na een ijsloze winter namelijk wel weer toe aan een ijsje. En om toch wat extra mensen over de streep te trekken, komen ex-ijstoppers en mensen die hun sporen búiten de ijswereld verdiend hebben, een uurtje scheppen. In 2018 trapten we af met een donatie van bijna € 3000 aan het onderzoek naar een medicijn tegen longfibrose. Het jaar erop waren ijsfans nog guller en konden we bijna € 4000 doneren aan het oogfonds die er onderzoek naar .maculadegeneratie mee financierde. Het komend jaar gaan we proberen het onderzoeksfonds van het Antonius ziekenhuis een klein steuntje in de rug te geven. Leuk als je die dag een ijsje komt halen, nog leuker als .onderzoeksfonds steunt. ...

Lees meer >

Wintervoorraad

Ingredienten | Carlina | 8 september 2019

6 oktober is de laatste dag van dit mooie ijsseizoen. De dag erna begint (bijna) onze winterslaap. Gelukkig is ijs maanden lang houdbaar ...

Lees meer >

Las Vegan; een ijsvitrine vol Vegan ijs

Ingredienten | Carlina | 16 juli 2019

Op woensdag 17 juli vullen wij onze vitrine met allerlei vegan ijssmaken. Natuurlijk kennen jullie onze vruchtensmaken en pure chocolade, ...

Lees meer >

Bouillon Magazine

Ingredienten | Carlina | 30 juni 2019

Waar groeien de lekkerste pistachenoten? Hoe win je de wereldkampioenschappen ijs-maken met een smaak als vanille? Hoe is het om als kind ...

Lees meer >

Biologisch afbreekbare lepeltjes

Nieuws | Carlina | 5 juni 2019

We hebben er even naar moeten zoeken, maar nu zijn ze er. Lepeltjes die precies bij ons passen. ☞ Ze geven geen nare bijsmaak als je je ijsje eet ☞ Na gebruik kun je ze bij het GFT afval weggooien, ze zijn namelijk biologisch afbreekbaar. ☞ De voetafdruk voor het produceren van deze lepeltjes is de helft kleiner dan gewone lepeltjes. Ze zijn wel veel duurder en laten nog steeds sporen achter, dus het is fijn als je er zuinig mee bent. Oh en na afloop gooi je hem gewoon ín de prullenbak. Wat is een voetafdruk? 'Een voetafdruk, of de meer gebruikelijke term footprint, staat in het verband van duurzaamheid voor het achterlaten van gevolgen die ontstaan zijn door de mens. Het woord is in deze betekenis bedacht omdat een voetafdruk zichtbaar maakt waar een mens gelopen heeft. Op dezelfde manier maakt een mens zichtbaar dat zij leeft. De duurzame voetafdruk (sustainable footprint) staat voor de gevolgen van onze leefstijl voor andere mensen, de natuur, en voor toekomstige generaties.' ...

Lees meer >

Pagina  2   3   4   5   6   7   8   9   10   >     

© 2019 Indaco Web Solutions - Privacy Policy -