Nieuws

5 maart 2021 is de eerste dag

Ingredienten | Carlina | 27 februari 2021

Op vrijdag 5 maart 2021 openen wij voor de eerste keer dit jaar de deuren. Dit jaar is ons 20e ijsseizoen. We hadden dat graag met jullie allemaal willen vieren, vooralsnog gaan we dat heel voorzichtig vieren met heel lekker ijs en veel maatregelen.Ook dit jaar vraagt vast nog veel van onze flexibiliteit. We beginnen bijvoorbeeld met een avondklok, waardoor we eerder dicht gaan dan normaal. Zolang het kan, gaan wij iedere dag om 12.00 uur open.We geven jullie allemaal graag de ruimte en vragen jullie dat ook elkaar te geven. Daardoor lijken de rijen misschien ietsje langer. Sta je liever niet in de rij? Bestel dan op vooraf op WWW.IJSGEK.NL je kunt het dan zonder wachten ophalen.


...

Lees meer >

Las Vegan; een ijsvitrine vol Vegan ijs

Ingredienten | Carlina | 15 februari 2021

We hebben altijd smaken die helemaal zonder dierlijke producten en melkvrij gemaakt worden. Meestal zijn dat vruchtensmaken of pure chocolade. In 2019 vulden wij voor het eerst een vitrine met alléén vegan ijs. En dan niet alleen de usual suspects, ook smaken die normaal met heel veel lekker room of andere dierlijke producten gemaakt worden.Dat gaan we dit jaar weer doen, hou onze social media in de gaten.De smaken van 2019;

- Walnoot met vijgen

-Gianduja met kokos en frambozen

-Koffiesorbet

-Vanille met frambozensaus
...

Lees meer >

Biologisch afbreekbare lepeltjes

Nieuws | Carlina | 5 januari 2021

Sommige mensen hebben eten hun ijsje het liefst met een lepeltje. Vroeger gebruikten wij plastic lepeltjes, gelukkig doen we dat sinds 2019 niet meer.Na heel lang zoeken vonden we precies de lepeltjes die bij ons pasten;heartZonder een rare bijsmaak als je je ijsje eet.heartVrij van plasticsheartGemaakt van PLA (polymelkzuur) en ze kunnen na gebruik dus gewoon bij het GFT afval.

Door het productieproces is de voetafdruk van deze lepeltjes de hélft kleiner dan andere lepeltjes. Ze zijn wel veel duurder en laten nog steeds sporen achter. Het is dus fijn als je er zuinig mee bent. Oh en na afloop gooi je hem dus gewoon bij het compost en niet in het park of op de grond.

Wat is een voetafdruk? 'Een voetafdruk, of de meer gebruikelijke term footprint, staat in het verband van duurzaamheid voor het achterlaten van gevolgen die ontstaan zijn door de mens. Het woord is in deze betekenis bedacht omdat een voetafdruk zichtbaar maakt waar een mens gelopen heeft. Op dezelfde manier maakt een mens zichtbaar dat zij leeft. De duurzame voetafdruk (sustainable footprint) staat voor de gevolgen van onze leefstijl voor andere mensen, de natuur, en voor toekomstige generaties.'


...

Lees meer >

The Good Gelato, 28 februari 2020

Ingredienten | Carlina | 25 september 2019

The Good Gelato. Goed ijs dat lekker is, maar ook goed voor anderen. In dit geval doordat het bijdraagt aan medisch onderzoek. De eerste dag van ons ijsseizoen is normaal gesproken een van de drukste dagen van het jaar. Veel mensen zijn na een ijsloze winter namelijk wel weer toe aan een ijsje. En om toch wat extra mensen over de streep te trekken, komen ex-ijstoppers en mensen die hun sporen búiten de ijswereld verdiend hebben, een uurtje scheppen. In 2018 trapten we af met een donatie van bijna € 3000 aan het onderzoek naar een medicijn tegen longfibrose. Het jaar erop waren ijsfans nog guller en konden we bijna € 4000 doneren aan het oogfonds die er onderzoek naar .maculadegeneratie mee financierde. Het komend jaar gaan we op 28 februari proberen het onderzoeksfonds van het Antonius ziekenhuis een klein steuntje in de rug te geven. Leuk als je die dag een ijsje komt halen, nog leuker als .onderzoeksfonds steunt.


...

Lees meer >

Wintervoorraad

Ingredienten | Carlina | 8 september 2019

6 oktober is de laatste dag van dit mooie ijsseizoen. De dag erna begint (bijna) onze winterslaap.

Gelukkig is ijs maanden lang houdbaar en kun je met een beetje wintervoorraad best wel ver komen. Als je een sterke wilt hebt tenminste.

Wil je een wintervoorraadje bestellen? Het eenvoudigst is het als je ons een e-mailtje stuurt naar info(at)lekkerijs.nl maar bellen of langskomen kan ook altijd. Als je je bestelling op komt halen, hoef je niet in de rij te staan, we helpen je dan tussendoor.

IJs bewaren kan heel goed, als je een sterke wil hebt tenminste. Wel blijft ijs het lekkerst als je je aan de volgende drie tips houdt;

1. Laat ijs nooit smelten en probeer temperatuurschommelingen over het algemeen te vermijden.
2. Gebruik een droge schep. Waterdruppeltjes aan de schep vormen ijskristallen.
3. Zet het ijs altijd afgedekt in de diepvries. ...

Lees meer >

Coppa d'Oro 2019/2020

Nieuws | Carlina | 4 december 2019

'IJsland' heeft er drie kampioenen bij.

Ieder jaar worden tijdens de oudste ijsbeurs in Longarone, de MIG, de wereldkampioenschappen ijs maken gehouden. Dit jaar was hazelnoot de wedstrijdsmaak.

De beste ijsbereiders van over de hele wereld leverden op de eerste dag hun inzending in. Een vakkundige jury heeft alle monsters geproefd en de 20 beste en lekkerste hazelnoot-ijsjes uitgekozen. Deze halve finalisten moesten op dinsdag nog een keer hun eigen ijsje maken. De ambachtslieden werden door collega's van de organisatie beoordeeld. Dit keer werd vooral naar hun vakmanschap gekeken, maar weer werd hun ijs geproefd en beoordeeld.

Aan het eind van deze zenuwslopende dag werden 5 finalisten bekend gemaakt, die op woensdag nógmaals een ijsje moesten maken. Op woensdag moesten zij vragen over de door hun gekozen ingrediënten en werkwijze beantwoorde aan de allerstrengste jury en tenslotte werd hún hazelnoot-ijs blind geproefd.

Aan het eind van de dag werden alle punten opgeteld van de drie verschillende jury's en onze kampioenen bekend gemaakt.

Goud was voor Barbara Bettera, van il Gelato di Barbara. In 50 jaar Coppa d'Oro is zij de tweede vrouw die deze felbegeerde beker wint.
Zilver was voor Giuseppe Zerbato, van il Gelataio di Valdagno. Hij won eerder goud en sleepte tijdens andere wedstrijden dit jaar ook bekers in de wacht.
Brons was voor Curzio Baragio van Gelateria Prossima Fermata. Een held op zijn vakgebied!


...

Lees meer >

Pagina  2   3   4   5   6   7   8   9   10   >     

© 2021 Indaco Web Solutions - Privacy Policy -