Coppa d'Oro 2019/2020

Nieuws | Carlina | 4 december 2019


'IJsland' heeft er drie kampioenen bij.

Ieder jaar worden tijdens de oudste ijsbeurs in Longarone, de MIG, de wereldkampioenschappen ijs maken gehouden. Dit jaar was hazelnoot de wedstrijdsmaak.

De beste ijsbereiders van over de hele wereld leverden op de eerste dag hun inzending in. Een vakkundige jury heeft alle monsters geproefd en de 20 beste en lekkerste hazelnoot-ijsjes uitgekozen. Deze halve finalisten moesten op dinsdag nog een keer hun eigen ijsje maken. De ambachtslieden werden door collega's van de organisatie beoordeeld. Dit keer werd vooral naar hun vakmanschap gekeken, maar weer werd hun ijs geproefd en beoordeeld.

Aan het eind van deze zenuwslopende dag werden 5 finalisten bekend gemaakt, die op woensdag nógmaals een ijsje moesten maken. Op woensdag moesten zij vragen over de door hun gekozen ingrediënten en werkwijze beantwoorde aan de allerstrengste jury en tenslotte werd hún hazelnoot-ijs blind geproefd.

Aan het eind van de dag werden alle punten opgeteld van de drie verschillende jury's en onze kampioenen bekend gemaakt.

Goud was voor Barbara Bettera, van il Gelato di Barbara. In 50 jaar Coppa d'Oro is zij de tweede vrouw die deze felbegeerde beker wint.
Zilver was voor Giuseppe Zerbato, van il Gelataio di Valdagno. Hij won eerder goud en sleepte tijdens andere wedstrijden dit jaar ook bekers in de wacht.
Brons was voor Curzio Baragio van Gelateria Prossima Fermata. Een held op zijn vakgebied!< Terug

© 2020 Indaco Web Solutions - Privacy Policy -